Grascentre.nl
Schotkampweg 159
8075 RD Elspeet

Bel me terug

 


 

Onderhoud

Al is kunstgras onderhoudsarm, voor jarenlang plezier van het kunstgras is kunstgras onderhoud een must.

Het kunstgras is onderhoudsarm, dat wil niet zeggen dat het geen onderhoud behoeft. Het kunstgras onderhoud bestaat uit:

  • Kunstgras schoonhouden
  • Kunsgras opborstelen
  • Grote beurt

Kunstgras schoonhouden

Belangrijk bij het onderhoud is dat je het kunstgras regelmatig schoonmaakt. Verwijder bladeren, takjes en zaden van bomen en planten. Dit voorkomt kieming van de zaden in het kunstgras. Je kunt dit eenvoudig doen met een harde bezem of met de hand. Bladeren kunnen ook met een blad blazer worden verwijderd.

Uitwerpselen van huisdieren ook direct verwijderen met het oog op hygiëne. Wanneer de uitwerpsel blijven liggen ontstaat er schimmelvorming. Dus direct verwijderen en spoelen met water. Het kunstgras zal niet verkeuren door uitwerpselen of urine.

Wanneer er in het kunstgras mos groei kun je dit verwijderen met Biomos. Breng Biomos aan op het mos, laat het een dag intrekken, borstel het mos weg met een harde borstel.

Onkruid zal zich niet snel nestelen in het kunstgras. Wanneer er een geotextiel onderdoek is gebruikt kan er van onderuit al geen onkruid ontstaan. Wel is het mogelijk dat het onkruid zich nestelt tussen de rand van het kunstgras en bv. het terras of bloembak. Het onkruid is daar namelijk ruimte om zich in het brekerzand te nestelen. Omdat brekerzand heel los zand is kun je het onkruid makkelijk verwijderen met de hand of borstel.

Kunstgras opborstelen

Wanneer het kunstgras net gelegd is en na intensief gebruik kan het kunstgras wat gaan plat liggen. Borstel het kunstgras daarom regelmatig op, doe dit enkele keren per jaar. Gebruik hier voor een bezem met harde haren, het liefst nylon. Borstel altijd tegen de pool richting in, hierdoor gaan de sprietjes weer mooi overeind staan. Wanneer er geen vulzand is gebruikt dan kun je het kunstgras ook met een hoge druk reiniger schoon spuiten. Zorg wel dat je ongeveer 40 tot 50cm afstand houd vanaf de spuitkop tot het kunstgras. Maar een bezem beweging en het kunstgras wordt weer schoon en de sprietjes gaan weer overeind staan.

Grote beurt

Eens per jaar is het verstandig om het kunstgras even na te lopen. Controleer of alle bevestigingshaken nog vast zitten en de lijmband niet heeft losgelaten. Borstel het kunstgras goed op en vernieuw het vulzand wanneer je kunstgras hebt waarbij vulzand is gebruikt.

Nieuws

Vrijdag 4 september Multiplay groen

TigerTurf Multiplay kunstgras voor € 19,95 per m2.

Een prima allround kunstgrastype. Met z’n zachte vezels is Multiplay een heerlijk gazon voor het gezin.

Bekijk de aanbieding!

Lees meer »

Aanbiedingen